Nämä sämpylät valmistuvat usein "jämäpuurosta", mutta nyt kerrankin mittasin ainekset kun valmistin näitä reissua varten!
3.5dl vettä
2.5dl makrobioksen riisihiutaleita
2tl psylliumia
1-2rkl siirappia (tummaa)
1tl suolaa (ruususuolaa)
0,5dl oliivi/rypsiöljyä
0,5dl kookosjauhoja
1dl täysriisijauhoja
0,5dl hienoja riisijauhoja
1ps kuivahiivaa
Kiehauta vesi. Lisää riisihiutaleet joukkoon ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon psyllium, siirappi, suola, öljy ja kookosjauhot. Anna turvota niin kauan että seos on n.42asteista (kuivahiivan herätyslämpö) eli 5-10min.
Sekoita kuivahiiva riisijauhoihin ja vaivaa isolla haarukalla jauhot muuhun taikinaan ja jatka vaivaamista 3-4min. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla 20-30min.
Paista uunissa 200asteessa 15-20min -tarkista sämpylän pohjasta että se on hiukan ruskettunut ennenkuin otat sämpylät pois uunista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.