Vaniljakastike riisimaidosta

2rkl öljyä (pojalle rypsiöljy) (TAI n.50g sopivaa margariinia )

0,5dl riisijauhoja (itse käytän täysjyväriisijauhoja)

3dl riisimaitoa/vettä

2-3tl vaniljasokeria

1rkl intiaanisokeria/hedelmäsokeria ( tai muille oman maun mukaan tavallista sokeria)

 

Jos käyttää öljyä; sekoita kylmään riisimaitoon/veteen jauhot ja öljy hyvin vispaten. Kiehuta miedolla lämmöllä n.15min säännöllisesti sekoitellen, ettei pala pohjaan. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja sokerilla. (Öljyyn sekoitettuna jauhot on ainakin itselläni menneet muuten "klimpeille" eikä kiisselistä ole tullut tasaista, eli jauhot tosiaan kannattaa sekoittaa kylmään nesteeseen..)

Jos käyttää margariinia; Sulata margariini kattilassa ja lisää sulaan riisijauhot koko ajan sekoittaen vispilällä. Lisää ohuena nauhana riisimaito/vesi. Sekoita huolellisesti tasaiseksi. Anna kiehua hiljalleen säännöllisesti sekoittaen n.15-20min. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Tarjoile jäähtyneenä.

Hyvää uuniomenoiden, marjojen, marjapiirakan tai hedelmien kastikkeena!

Käy myös kakun täytteeksi allergisen kakkuun!