Lammasruuat on nyt tulleet vähitellen tutuiksi myös meidän perheeseen. Tämä perusohje on lähikaupan lihamestarin antama, silloin kun ensimmäisen kerran ihmettelin miten Lampaasta oikeasti voisi saada maukasta...

 

Lampaan paahtopaisti kimpaleita 1kpl/syöjä

paistamiseen öljyä

ripaukset suolaa ja pippuria

 

Ota paahtopaistikimpaleet huoneenlämpöön ennen paistamista. Paista paahtopaistikimpaleet öljyssä kuumalla pannulla pari min joka puolelta niin, että lihansyyt menee umpeen. Mausta ripauksilla suolaa ja mustapippuria joka puolelta. Kääri sen jälkeen kimpaleet folion sisään (itse laitan 2kimpaletta/foliopala) ja uuniin pellin päälle koska lihanestettä tihkuu hiukan folion raosta, niin ei tarvi pestä uunia. Uuni 175astetta. Folion sisällä liha kypsyy loppuun omassa liemessään ja on mehukas. Kypsyysasteen voi jokainen määritellä sen mukaan mistä pitää -Meillä lihanyytit on uunissa 35-40min, koska silloin liha on täysin kypsää, mutta ei kuivaa :) Kannattaa yhdestä nyytistä välillä kokeilla paiston etenemistä ekalla kerralla. Anna lihan vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen folionsa sisällä.

Syödään lisukkeiden kanssa, erityisen hyvin sopii uunikasvikset (ohje lisukkeissa).