Tässä on se toinen versio suklaakakku-pohjasta. pohja pysyy hyvin koossa ja on valmistamistani kakkupohjista ehkä parhaimman makuinen...tämä katosi aika nopsasti juhlissa lautaselta. Karpaloiden sijaan käy myös puolukka!

 

KARPALON KAVERI -Suklaakakku

Pohja:
2dl riisimaitoa
1tl omenaviinietikkaa
1tl aitoa vaniljaa
1dl rypsiöljyä
2dl sokeria (tässä käytetty intiaanisokeria)
0,5tl suolaa
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
4dl Semper Finmix-jauhoseosta
2tl leivinjauhetta

Sekoita riisimaito, omenaviinietikka, vanilja, rypsiöljy ja sokeri yhteen. Annan seistä 5min. Sekoita sillä välin kuivat aineet yhteen. Sekoita mahdollisimman nopeasti mutta huolellisesti kuivat aineet nesteseokseen. Kaavi taikina esim. pofiberilla (=perunakuitu) leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista uunissa 175asteessa n.25-30min. Kokeile kypsyys tikun avulla.

Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin ja valmista täytteet.


Täyte 1: Kookoskinuski
1.5dl fariinisokeria
3dl kookoskermaa

Sekoita yhteen kookoskerma ja fariinisokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen n.30min. Kinuski on valmista kun tippa kylmään veteen tiputettuna pysyy koossa ja painuu lasin pohjalle. Kookosmaidosta keitettäessä valmistumisaika on hiukan pidempi kuin tavallisen kerman kanssa :) Anna seoksen jäähtyä rauhassa.

Täyte2 +päällys: Karpalohillo

n.4dl karpaloita (puolukatkin käy yhtä hyvin)
reilu 1dl hillosokeria

Soseuta karpalot huolellisesti tehosekoittimessa. (Ota nestettä pois lusikan avulla n. 1rkl mikäli marjoista irtoaa paljon mehua). Laita kattilaan karpalosose ja hillosokeri. Keitä hiljaisella lämmöllä 10min. Anna jäähtyä rauhassa. Hillon tulee olla tasaista.


Kokoaminen:
Jaa kakkupohja kahtia. Levitä ensin kinuski paksuna kerroksena. Sen jälkeen paksu kerros karpalohilloa. Laita toinen kakun puolisko päälle. Levitä loput karpalohillosta tasaisesti kakun pintaan ja reunoille. Anna seistä hetken aikaa ja valmista suklaakuorrute.


Suklaakuorrute:
150g Pirkan maidotonta luomusuklaata
2rkl kermaa (maidottomaan kookoskermaa)
1.5rkl voita (maidottomaan kookosrasvaa)

Sulata suklaa. Sulata (kookos)kerma ja (kookos)rasva. Lisää se huolellisesti suklaan joukkoon. Kaada seos kakun päälle ja reunoille tasaisesti.

Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään :)