Kesällä on paljon juhlia, osaan tehdään maitoa sisältäviä juustokakkuja.

Lapsille mukaan omia herkkuja..

Tällä juhlittiin kesän pyöreitä vuosia Vilppulassa :) ja samakaltaista tehtiin toisiinkin "juhliin" -niistä myöhemmin uusi lisäys hiukan eri maustein! :)

mango-normal.jpg

 

pohja:

200g gluteenittomia digestivekeksejä (sisältävät soijaa)

80g oivariinia

***

2dl kuohukermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g mangotuorejuustoa

1prk säilykemangoa soseutettuna

3/4dl intiaanisokeria

1rkl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

3rkl kiehuvaa vettä

***

2 pilttipurkkia mangososetta

2 liivatetta

1rkl kiehuvaa vettä

Säilykemangon viipaleita

 

Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon rasva. Taputtele irtopohjavuokan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota täytteen kerma. Notkista tuorejuustot. Soseuta mangopalat ja lisää soseeseen sokerit. Sekoita liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita ohuena nauhana mangosurvoksen joukkoon ja yhdistä sekoittaen kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi vispilällä ja kaada pohjan päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa ja lisää tunnin päästä ylin kerros. Sekoita liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita mangopilttiin. Kaada päällimmäiseksi ja laita kylmään.

Muutaman tunnin päästä maut ovat tasaantuneet.

***

Tämä mangotuorejuustokakku ei ole äklömakea. En löytänyt valmiista resepteistä mieleistäni, sillä halusin mangososetta reippaasti joukkoon.. tämä on yhdistelmä useasta eri juustokakusta, jotka reseptikirjaani olen lisäillyt..ja maistelemalla sokerin määrät selviävät parhaiten :) Jos pidät makeammasta, lisää hiukan sokeria!