Carob-piirakka (mokkapalojen kopio)
1.5dl intiaanisokeria/fariinisokeria
2dl vettä
1dl sopivaa mehua
4.5dl jauhoja (itse käytin 1dl perunajauhoja, 2dl riisijauhoja, 1.5dl tattarijauhoja)
(1rkl carob-jauhetta)
1/4tl ksantaania
2tl soodaa
0,5dl öljyä
Mittaa sokeri ja neste kulhoon, lisää kuivat aineet sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi öljy. Kaada löysä taikina 1/2 uunipeltiin joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 175 asteessa n.15-20min. Anna jäähtyä.
Piirakan kuorrutteeksi sopii joko sopiva hedelmä/marjasose, meillä käytetään omenasosetta.
Tai perus mokkapalojen kuorrute:
50g maidotonta margariinia
4dl tomusokeria
(1rkl carobjauhetta)
2rkl vettä/mehua/kahvia
Sulata margariini, lisää muut ainekset hiukan jäähtyneen rasvan joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä piirakan päälle. Koristele esim. kookoshiutaleilla.
Leivonnainen onnistuu myös ilman carobjauhetta!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.