Carob-piirakka (mokkapalojen kopio)

1.5dl intiaanisokeria/fariinisokeria

2dl vettä

1dl sopivaa mehua

4.5dl jauhoja (itse käytin 1dl perunajauhoja, 2dl riisijauhoja, 1.5dl tattarijauhoja)

(1rkl carob-jauhetta)

1/4tl ksantaania

2tl soodaa

0,5dl öljyä

 

Mittaa sokeri ja neste kulhoon, lisää kuivat aineet sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi öljy. Kaada löysä taikina 1/2 uunipeltiin joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 175 asteessa n.15-20min. Anna jäähtyä.

 

Piirakan kuorrutteeksi sopii joko sopiva hedelmä/marjasose, meillä käytetään omenasosetta.

 

Tai perus mokkapalojen kuorrute:

50g maidotonta margariinia

4dl tomusokeria

(1rkl carobjauhetta)

2rkl vettä/mehua/kahvia

 

Sulata margariini, lisää muut ainekset hiukan jäähtyneen rasvan joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä piirakan päälle. Koristele esim. kookoshiutaleilla.

Leivonnainen onnistuu myös ilman carobjauhetta!