Pieni sairastelukierre ja vahinko-vehnäaltistustauko -keittiöstä on tullut simppeliä perusruokaa kun ollaan rauhoiteltu ihoa ja masua. Tässä meidän tattariryynilaatikon ohje:

 

2dl tattariryynejä

6dl vettä

1tl reformi kasvisliemijauhetta

 

250g jauhelihaa (yleensä poro/lammas)

öljyä paistamiseen

1tl meiramia

2tl persiljaa

1tl ruohosipulia

1sipuli

2porkkanaa raasteena

3dl vettä

0,5tl kasvisliemijauhetta

1rkl perunajauhoja

 

Huuhdo tattarisuurimot ja laita ne kiehumaan 6dl vettä, johon on sekoitettu reformijauhe (tai valinnaisesti suola+mausteet). Anna kiehua vain sen verran että vesi imeytyy ryyneihin, ryynit on näin esikeitetty. Paista tällä välin jauheliha pannulla, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Kuori ja raasta porkkanat. Ota pienehkö vuoka, laita pohjalle puolet esikeitetyistä suurimoista. Lisää päälle jauheliha-sipuliseos. Lisää sen päälle porkkanaraaste ja lopuksi jäljellä olevat suurimot. Sekoita kupissa vesi, liemijauhe ja perunajauhot ja lisää se koko komeuden päälle. Laita uuniin 200 asteeseen 45-60min -kunnes neste on imeytynyt ja suurimot ovay kypsiä.