Pieni sairastelukierre ja vahinko-vehnäaltistustauko -keittiöstä on tullut simppeliä perusruokaa kun ollaan rauhoiteltu ihoa ja masua. Tässä meidän tattariryynilaatikon ohje:
2dl tattariryynejä
6dl vettä
1tl reformi kasvisliemijauhetta
250g jauhelihaa (yleensä poro/lammas)
öljyä paistamiseen
1tl meiramia
2tl persiljaa
1tl ruohosipulia
1sipuli
2porkkanaa raasteena
3dl vettä
0,5tl kasvisliemijauhetta
1rkl perunajauhoja
Huuhdo tattarisuurimot ja laita ne kiehumaan 6dl vettä, johon on sekoitettu reformijauhe (tai valinnaisesti suola+mausteet). Anna kiehua vain sen verran että vesi imeytyy ryyneihin, ryynit on näin esikeitetty. Paista tällä välin jauheliha pannulla, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Kuori ja raasta porkkanat. Ota pienehkö vuoka, laita pohjalle puolet esikeitetyistä suurimoista. Lisää päälle jauheliha-sipuliseos. Lisää sen päälle porkkanaraaste ja lopuksi jäljellä olevat suurimot. Sekoita kupissa vesi, liemijauhe ja perunajauhot ja lisää se koko komeuden päälle. Laita uuniin 200 asteeseen 45-60min -kunnes neste on imeytynyt ja suurimot ovay kypsiä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.