400g jauhelihaa
2rkl ruohosipulia/1pieni sipuli pienen pieninä kuutioina
0,5tl suolaa
0,5tl pippuria
Paistoon öljyä
0,5dl maissijauhoja
5dl vettä
1rkl persiljaa
1tl paprikajauhetta
1tl reformi luomu kasvisliemijauhetta
pippuria
Sekoita jauheliha, suola, pippuri ja sipuli yhteen. Taikina on tiivis. Tee pieniä lihapullia ja paista ne kokoajan pyöritellen kuumalla pannulla öljyssä. Teen yleensä peukalon pään kokoisia minipullia tällä ohjeella. Kun kaikki minupullat on pannulla ja pinta on ruskistunut, pyörittele vielä hetki miedommalla lämmöllä. Lisää maissijauhot ja pyörittele niin että se leivää lihapulliin kauttaaltaan. Lisää vettä pienissä erissä sekoitellen, ettei jauhot paakkuunnu. Lisää liemijauhe ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n.10-15min, niin että lihapullat on kypsiä ja kastike sopivan sakeaa. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat haluamasi paksuista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa!
Lisukkeena maissipastaa tai perunaa/bataattia/porkkanaa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.