Marjoja monessa muodossa ollaan syöty päivittäin. Puurojen kanssa, tuorreeltaan ja jälkkärinä makean kastikkeen kanssa:
Kaura-vaniljakastike
5dl kauramaitoa (tai riisimaito käy yhtä hyvin)
4rkl intiaanisokeria
2,5rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
Sekoita vispilällä kauramaito, sokeri ja jauhot sekaisin ja laita kattila levylle. Kuumenna seos niin, että pari kuplaa nousee pinnalle. Muista sekoittaa välillä. Kun kuplat nousevat pintaan siirrä kattila syrjään ja lisää vaniljasokeri. Jäähdytä ja tarjoa marjojen kanssa!
Kinuskikastike:
2dl oatly kaurakermaa
1.5dl sokeria
3rkl siirappia
1rkl margariinia/öljyä
Sekoita aineet öljyä lukuunottamatta ja keitä kokoajan sekoittaen miedolla lämmöllä n.5min. Lisää margariini/öljy ja jäähdytä. Nam!
Jos keittää liian kauan (yli 30min) , kinuski jähmettyy eikä ole juoksevaa enää-hyvää kuitenkin myös paksuuntuneena, sopii vaikka kuorrutteeksi!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.