Marjoja monessa muodossa ollaan syöty päivittäin. Puurojen kanssa, tuorreeltaan ja jälkkärinä makean kastikkeen kanssa:

Kaura-vaniljakastike

5dl kauramaitoa (tai riisimaito käy yhtä hyvin)

4rkl intiaanisokeria

2,5rkl perunajauhoja

2tl vaniljasokeria

 

Sekoita vispilällä kauramaito, sokeri ja jauhot sekaisin ja laita kattila levylle. Kuumenna seos niin, että pari kuplaa nousee pinnalle. Muista sekoittaa välillä. Kun kuplat nousevat pintaan siirrä kattila syrjään ja lisää vaniljasokeri. Jäähdytä ja tarjoa marjojen kanssa!

 

Kinuskikastike:

2dl oatly kaurakermaa

1.5dl sokeria

3rkl siirappia

1rkl margariinia/öljyä

Sekoita aineet öljyä lukuunottamatta ja keitä kokoajan sekoittaen miedolla lämmöllä n.5min. Lisää margariini/öljy ja jäähdytä. Nam!

Jos keittää liian kauan (yli 30min) , kinuski jähmettyy eikä ole juoksevaa enää-hyvää kuitenkin myös paksuuntuneena, sopii vaikka kuorrutteeksi!