Tattari "hapanleipä" on koko perheen lempparia -tänään en tosin jaksanut taputella yksittäisiä pyöreitä eväsleipiä vaan tein koko pellin kokoisen. Mutta näinkin onnistui hyvin :)
1dl tattarirouhetta
1dl tattarileseitä
3rkl Finaxin quinoa-riisi hapantaikinajuurta
2.5dl tattarijauhoja
2.5dl täysriisijauhoja
1ps kuivahiivaa
1rkl psyllium-kuitua
3/4 tl suolaa
2dl omenamehua
2.5dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lämmitä omenamehu ja vesi n. 42 asteiseksi (kuivahiivan herätyslämpö) ja yhdistä jauhoihin.
Sekoita joko yleiskoneella tai voimakkaasti puuhaarukalla n.5min.
Voit levittää joko pellille tasaisesti tai muotoilla eri muotoisia eväsleipiä. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n.25min. Paista uunissa 200asteessa n.25min.
Jos teet koko pellin kokoisen, kannattaa se jakaa ennen nostattamista taikinapyörällä ja pistellä haarukalla reikiä -näin kohoaminen on tasaisempaa ja palat on helppo taitella erilleen :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.