Makaroni-kinkkusalaatti:
Schäer pipette makaronia
Vatajan kinkkua pieninä kuutioina
Paprikaa, kurkkua, tomaattia
Kastikkeena: oliiviöljy, ripaus pippuria ja tilkka balsamicoa
Vatajan nakit
(Tarkoitus oli tehdä vartaita, joissa nakkipaloja, lihapullia, viinirypäleitä -mutta päätettiinkin grillata nakit!)
Pojan Omat munkit
3dl vettä
2tl psylliumia
0,5tl ksantaania
pussi kuivahiivaa
ripaus suolaa
1dl intiaanisokeria
n.4dl jauhoja (käytin 1dl amarantti, 2dl täysjyväriisijauhoja, 1dl tärkkelysjauhoja peruna ja tapioca)
0,25dl öljyä/sopivaa margariinia sulana
Paistamiseen rypsiöljyä
Psyllium sekoitetaan veteen (n.50asteista) ja annetaan olla n.5-10min. Sekoitetaan suola, sokeri, öljy ja pari desiä jauhoja joihin on sekoitettu hiiva ja ksantaani. Hyvin vaivaten sekoitetaan loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi, melko löysäksi -jolloihn munkeista tulee myös pehmoisia. Itse laitan taikinan pursotinpussiin, josta taikina on helppo annostella. (pussin sisäpinnan öljysin). Paistoin osan öljyssä ja osan pursotin pellin päälle rinkuloiksi ja paistoin uunissa 175 astetta n.25min. Poika tykkäsi molemmista -rakenne oli koossapysyvä ja maukas jopa aikuisen makuun :)
Pienet pikkuleivät
100g sopivaa margariinia (maidoton, soijaton)
1dl intiaanisokeria (masajo)
1/2dl nestettä (kauramaitoa kokeilin)
3dl jauhoja (itse käytin 1dl amarantti, 0,5dl tapioca, 0,5dl peruna, 1dl riisi)
2maustemittaa psylliumia
1maustemitta ksantaania
1tl leivinjauhetta
Margariini+sokeri vaahdotetaan. Vaahtoon lisätään vuorotellen nestettä ja jauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Taikina on pehmeää. Pyörittelin siitä öljytyin käsin pieniä palloja, jotka poika litisti öljytyllä haarukalla. paisto 200asteessa n.10min. Kuumana ovat melko hauraita, mutta jäähtyneinä pystyy käsittelemään!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.