Keitettyjen perunoiden sijaan Pojasta on kiinnostavaa auttaa uuniperunoiden teossa. Tuohan se hiukan vaihtelua!
Uuniperunat:
Isohkoja perunoita
merisuolaa (hienoa)
Pese perunat hyvin, tee pintaan pari viiltoa. Ripottele halutessasi hiukan merisuolaa perunoiden päälle ja kääri ne folioon. Lado perunanyytit uunipellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyys esim. hammastikulla.
"Ranskalaiset perunat" / lohkoperunat /veneperunat
vajaa 1kg Isohkoja perunoita (kiinteitä) LUOMU
Mausteseos:
0,5dl öljyä
1tl suolaa
1/tl pippuria
meiramia
Pese peruna hyvin. Lohko haluamaasi muotoon, joko tikkumaisiksi tai lohkoiksi. Sekoita mausteseos muovipussissa sekaisin, lisää perunat ja kääntele niin että mausteseos leviää tasaisesti perunoihin. Laita uunipellille leivinpaperin päälle, paista 200asteessa niin kauan, että perunat saavat väriä ja kypsyvät. Lohkojen koosta riippuen 15-25min
Muusi (veteen tehtynä)
1/2 kattilallista jauhoisia perunoita
sipuli
suolaa (pojan muusiin 1/2tl)
2 rkl öljyä
Kuori ja keitä perunat ja sipuli kypsäksi. Ota keitinliemi talteen. Soseuta perunat ja sipuli, lisää öljy, suola ja sen verran keitinlientä, että muusista tulee sopivan paksuista.
Usein lisään vaihtelun vuoksi muusiin 1rkl ruohosipulia tai 2tl persiljaa tai 1/2tl reformi luomu kasvisliemijauhetta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.