Imetyksen lopettajaiskahvit -suklaapiirakkani ohjeesta muokkasin pähkinäisen version :)

 

2.5dl santamaria kookoskermaa

1tl omenaviinietikkaa

0,5dl öljyä

1tl vaniljaa (aitoa)

1ps hasselpähkinärouhetta (80g)

ripaus suolaa

1-1.5dl intiaanisokeria

0,75dl tummaa kaakaojauhetta

0,5dl tapiocatärkkelystä

1.5dl täysjyväriisijauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Päälle:

2dl cashewpähkinöitä liotettuna (liota vähintään 2h)

2rkl riisimaitoa

1dl tomusokeria

0,5tl aitoa vaniljaa

 

Sekoita kookoskermaan öljy ja viinietikka. Anna seistä hetken aikaa. Sekoita sillä välin yhteen kuivat aineet ja sekoita nopsasti tasaiseksi massaksi. Levitä leivinpaperin päälle -käytin puolikkaan uunipellin kokoista miniuunin uunipeltiä. Paista 200asteessa n.25min. Tarkista kypsyys.

Tee päällinen. Tehosekoittimessa cashewpähkinät ja riisimaito sekaisin ja lisää pienissä erissä tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jos on liian vetistä, niin laita hetkeksi kylmään. Levitä hyvin jäähtyneen piirakan päälle -ja nauti! Halutessaan voi ripotella pinnalle pähkinärouhetta!

Piiras on hyvin suklainen -päälliseen voi lisätä tomusokeria, jos tuntuu että se ei ole omaan makuun tarpeeksi makea. Itse tykkään, että cashewpähkinä saa maistua kunnolla :)

Olen tehnyt tätä myös mokkapalojen kuorrutteen kanssa, eli 1/2pkl tomusokeria, 2rkl sulaa maidotonta margariinia/kookosrasvaa/öljyä, 2rkl vahvaa kahvia, ripaus vaniljaa ja 1rkl kaakaota. Kaikki sekaisin ja levitetään piirakan päälle :) Tämä ei meillä vain kahvin vuoksi mene pikkuväelle...