Eli risoton uusi elämä - esikoisesta selvästi huomaa pientä tylsistymistä risottoon, vaikka kasviksia ja lihalaatua vaihtelisikin. Onhan se aina joka viikko samankaltaista. Tein siis risottoaineksista perunapohjaisen jauhelihapiiraan :)
Pohja:
2,5dl perunamuusia (ei saa olla löysää vaan mieluummin aika paksua)
0,5dl öljyä
1,5dl jauhoja (käytin riisijauhoja)
2rkl tapiocatärkkelystä (muita tärkkelysjauhoja)
1tl leivinjauhetta
3rkl vettä
1maustemitta psylliumia
suolaa
Täyte
400g jauhelihaa
1sipuli
1rkl ruohosipulia, persiljaa
1tl paprikajauhetta
pippuria
suolaa maun mukaan
3,5dl vettä
1.5dl raakaa riisiä
(1-2tl tärkkelysjauhoja)
1/2 kesäkurpitsaa raasteena
Päälle:
2rkl jauhoja (käytin riisijauhoja)
2rkl öljyä
4.5dl vettä
pippuria
suolaa/reformiliemijauhetta
Tee ensin täyte ja päällyskastike. Täytteeseen ruskista jauheliha ja sipulikuutiot. Lisää mausteet. Lisää sen jälkeen vesi ja riisi, hiukan suolaa. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää. Itse käytin tähän 10min riisiä, joten hauduttelin 15min. Jos seoksessa on vielä nestettä, niin lisää tärkkelysjauhoja.
Valmista kuorrutuskastike. Kastiketta varten laita öljy ja jauhot kattilaan, lisää vesi vähitellen kokoajan sekoittaen. Lisää mausteet/kasvisliemijauhe. Anna hautua n.10min.
Sen jälkeen tee pohja. Laita pohjaa varten psyllium veteen turpoamaan. Sekoita sillä välin jauhot, leivinjauhe ja muusi yhteen. Lisää öljy ja vesi, jossa on psyllium. Mausta tarvittaessa suolalla (jos muusissa ei jo ollut). Taputtele jauhon avulla öljyttyyn piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Laita pohja esipaistumaan uuniin 200asteeseen 10min. Ota hetkeksi pois uunista ja täytä. Kaada täyte pohjan päälle. Lisää sen jälkeen hienoksi raastettu kesäkurpitsa ja lopuksi lisää kastike tasaisesti. Laita takaisin uuniin 200astetta n.20-25min kunnes keskusta on kypsää ja reunat saaneet väriä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.