Viikonlopun herkku-päivän herkuksi tonnikala-tomaattipiirakkaa ja raakasuklaata. Ja tämä piirakka on meillä sellainen, josta on hioutunut lasten herkku. Kalaa on siis kokeiltu uudelleen tonnikalan muodossa 1x/kk , pienenä määränä ei ihottumaa kummempaa -siedätyksen piikkiin siis. Ja jos poika ei olisi lähes viljattomalla, olisin korvannut amarantin riisijauhoilla...

Ja pääsin kokeilemaan uusia kuviomuottejani :)

1dl perunajauhoja

0,5dl pofiber-perunakuitua

1.5dl amaranttijauhoja

2rkl tapiocatärkkelystä

2tl kuivahiivaa

0,5tl suolaa

1rkl paprikajauhetta

1rkl siirappia

1prk tomaattipureeta (sellainen pieni metallinen purkillinen)

1dl perunamuusia

3/4dl oliiviöljyä

0,5dl kylmää vettä

(leivontaan n.0,5dl amaranttijauhoja)

 

Täyte:

1prk vaaleaa tonnikalaa vedessä (valutettuna)

1dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi silputtuna

1 sipuli

1dl suolakurkkua pienenä kuutiona

0,5dl aurinkokuivattujen tomaattien lientä

 

Tee ensin pohja. Yhdistä kuivat aineet. Lisää öljy ja nypi murumaiseksi. Lisää tomaattipyre, perunamuusi ja lopuksi kylmä vesi ja sekoita huolellisesti taikina tasaiseksi. Anna levätä hetki kylmässä.

Tee sisus. Yhdistä aineet ja laita odottamaan.

Öljyä irtopohjavuoka/piirakkavuoka. Tässä laitoin pofiberia öljyn lisäksi. Taputtele puolet pohjataikinasta pohjalle ja reunoille, käytä apuna amaranttijauhoja. (Tätä piirakkaa en esipaistanut ajanpuutteen vuoksi, mutta edellisen kinkkupiirakan esipaiston n.7min 175asteessa.)

Laita pohjan päälle täyte. Kaulitse päällilevy amaranttijauhoja hyväksi käyttäen. Saat päällilevyn siirrettyä ehjänä piirakan päälle, kun kierrät sen kaulimen ympärille samalla kun kaulitset viimeistä kertaa -eli pohja ei siirry ehjänä pelkästään nostamalla...

Painele reunat umpeen. Tee halutessasi piparimuoteilla kuvio.

Paista uunissa 175asteessa n.30-35min -varo ettei tummu päältä.

Nautitaan hiukan jäähtyneenä!

 

Samalla pohjalla olen tehnyt tämän kinkkupiirakan, jossa täytteenä kinkkua, maustekurkkua, sipulia ja koska en laittanut taikinakantta, laitoin hamppukermaa 2.5dl päälle. Mitään tärkkelystä ei tarvittu, koska se hyytyy kuin munamaito! Hamppukerman ohje löytyy aikaisemmista postauksistani. Koska pohja on paksumpi, esipaistoin sitä ennen täytteen levittämistä n.7min 175asteessa.