Meillä käytetään ruuan tähteet melko tarkasti hyödyksi. Muusit ja kasvissoseet saavat uuden muodon rieskoissa ja leipätaikinoissa. Myös riisi ja keitetty quinoa käytetään leipätaikinoihin, piirakoiden sisuksiin ym. Tässä yksi tähdeleipä, jota tehdään aina kun riisi-quinoa-seosta jää päivälliseltä reippaasti yli.

IMG_3083-normal.jpg

1.5dl erilaisia siemeniä liotettuna

(kurpitsan, seesamin ja auringonkukan)

5dl tähteeksi jäänyttä riisi-quinoaseosta

6dl lämmintä vettä (muista hiivan herätyslämpö)

1rkl psylliumia

1tl suolaa

3rkl hunajaa

3dl hienoa riisijauhoa

2dl quinoajauhoja

1dl perunajauhoja/tapiocaa

1dl tattarijauhoja

1ps kuivahiivaa

2rkl öljyä

Sekoita neste ja psyllium yhteen. Anna turvota 10min. Sekoita joukkoon siemenet, hunaja, suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva ja jauhot yhteen. Muista että kun lisäät hiivan, tulee nesteiden olla 42asteisia. Sekoita jauho-hiivaseos pienissä erissä hyvin vaivaten. Vaivaa muutama minuutti. Jaa kahteen leipävuokaan ja annan kohota lämpimässä paikassa 20min.

Paista uunissa 200asteessa n.30min, kunnes pinta on saanut väriä.

Anna vetäytyä 20min, ennen leikkaamista.

Huomioi, että tuo jauhomäärä on sopiva, jos riisi-quinoaseos on melko kuivaa itsessään.