Isinpäiväksi Pikkumies sai leipoa oman valintansa mukaan äidin avustuksella suklaisen kakun. Pohja on sama kuin karpalon kaverikakussa -tehty vain hiukan laakeampaan vuokaan. Koristus on tehty suklaan pursotukseen tarkoitetulla mini-pursottimella -se oli helppo lapsenkin pitää käsissä :)
Kuvina isin auto ja isi -a`la pikkumies
Suklaa-aprikoosikakku
Pohja:
2dl riisimaitoa
1tl omenaviinietikkaa
1tl aitoa vaniljaa
1dl rypsiöljyä
2dl sokeria (tässä käytetty intiaanisokeria)
0,5tl suolaa
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
4dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
Sekoita riisimaito, omenaviinietikka, vanilja, rypsiöljy ja sokeri yhteen. Annan seistä 5min. Sekoita sillä välin kuivat aineet yhteen. Sekoita mahdollisimman nopeasti mutta huolellisesti kuivat aineet nesteseokseen. Kaavi taikina esim. pofiberilla (=perunakuitu) leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista uunissa 175asteessa n.25-30min. Kokeile kypsyys tikun avulla.
Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin ja valmista täytte.
Aprikoosihillo:
1/2 pussia Luomu-kuuvattuja aprikooseja
Sen verran vettä, että juuri ja juuri peittyvät pienen kattilan pohjalla
Keitä hiljaisella lämmöllä n.15min, kunnes aprikoosit on pehmenneet. Anna jäähtyä hetki ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi hilloksi.
Kokoaminen:
Jaa kakkupohja kahtia. Levitä aprikoosihillo. Laita toinen kakun puolisko päälle. Levitä loput hillosta tasaisesti kakun pintaan ja reunoille. Anna seistä hetken aikaa ja valmista suklaakuorrute.
Suklaakuorrute:
150g Pirkan maidotonta luomusuklaata
2rkl kookoskermaa
1.5rkl kookosrasvaa
Sulata suklaa. Sulata kookoskerma ja kookosrasva. Lisää se huolellisesti suklaan joukkoon. Kaada seos kakun päälle ja reunoille tasaisesti.
Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään
Koristele tomusokeri-vesi-kuorrutuksella :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.