Vesirokko voitettu 1/2 -eli toinen varmaankin saa sen sitten viikon päästä.. Tänään pyöräiltiin pitkin maita ja mantuja, äiti juoksi ja Maximus pyöräili. Lupasin, että viikonlopun herkkupäiväksi tehdään jotain erilaista..

IMG_1581-normal.jpg

Varmaan jo arvaattekin mitä näistä syntyi...

Rocky Road -jonka alkuperäinen tarina ei ole kovinkaan suloinen, vaan päinvastoin kertoo siitä, että jo ammoisina aikoina yritettiin myydä monenlaista "kyseenalaista" tuotetta kuluttajille... Silloin Austraaliassa kullankaivaja-parat ovat tietämättään ostaneet suklaalla päällystettyjä pilaantuneitakin makeisia..

Näissä kuitenkin tuotteet pääosin luomua :D Reseptejä on netti pullollaan ja yhteistä näytti olevan se, että laitetaan suklaaseen se, mitä kaapista löytyy! Meillä lapset kaivoivat esiin seuraavat tuotteeet;

200g sopivaa suklaata (meillä tumma 70% suklaa, soijaton)

1dl kookoskermaa

2dl sopivia minivaahtomakeisia

1dl luomu rusinoita

1.5dl luomu manteleita ja cashew-pähkinöitä

1dl quinoa-puffeja

 

Suklaa sulatetaan, sekoitetaan yhteen kookoskerman kanssa, lisätään kuivat aineet ja tasoitellaan leivinpaperin päälle -ja laitetaan koko komeus kylmään. Pilkotaan suupaloiksi seuraavana päivänä..

Valmis kuva siis siirtyy kun huomenna pilkon palasiksi :)

Meidän minuvaahtikset on tuote-erän mukaan tarkistettu sopivaksi glukoosisiirapin suhteen -mutta koska jokainen tuote-erä on aina tarkastettava erikseen, en mainitse merkkiä! Näitä olen tilannut kerran ulkomailtakin.. Siellä monet valikoimat ovat laajemmat.

(Laitoin tähän erään muutaman palan pandan maidotonta tummaa mukaan.. kokeeksi Lyyliä ajatellen, se sisältää soijalesitiiniä.. jota ei siitepölyaikana myöhemmin voida enää kokeilla.. Pääosin kuitenkin Lindtiä!)

Ja toki, Vaahtis-ainekset olisi nyt kaapissa, joskus ammoisina aikoina olen tehnyt ja hyviä tuli -reseptikin niiltä ajoilta tallessa :)

Viikonloppua odottaen -ja Vappua. Maanantaina paistetaan munkkeja!

Sillä samalla ohjella, jonka pari vuotta sitten sain muunneltua hyväksi ja toimivaksi..

Vappu2011