Joulun laatikoiden teosta jäi porkkanasosekuutioita pakkaseen. Niiden uusi elämä leivässä...

250g porkkanasosetta

3.5dl kädenlämpöistä vettä

25g hiivaa

1rkl psylliumia

1tl suolaa

2-3rkl tummaa siirappia

1dl auringonkukansiemeniä

1/2dl perunakuitua (pofiber)

2,5dl täysriisijauhoja

3dl hienoja riisijauhoja

 

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon psyllium, porkkanasose, suola, siirappia, siemenet ja pofiber. Anna seistä hetki. Sekoita sen jälkeen hyvin vaivaten(tai yleiskoneella) jauhot.

Taputtele vuokaan (laitoin kakkuvuokaan) ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 1-2h, kunnes on reilusti kohonnut. Paista uunissa 200asteessa n.45-50min -suojaa tarvittaessa paiston loppupuolella.