Puurosta jää yleensä hiukan jäljelle -siitä meillä on ajoittain tapana tehdä pellillinen leipää:

 

2-4dl jäljelle jäänyttä puuroa (joskus myös perunamuusia)

2dl nestettä (vettä tai kaura/riisimaitoa)

0,5tl suolaa

4-5dl jauhoja

öljyä

1tl leivinjauhetta

(siemeniä)

 

Sekoita puuron loppuun neste, suola+jauhot, joihin on leivinjauhe sekoitettu (sekä halutessasi siemenet). Sekoita taikina tasaiseksi, taikina on hiukan tarttuvaa. Painele öljytyin käsin leivinpaperin päälle, pistele haarukalla reikiä. Paista 200astetta n.25-30min, kunnes leipä on saanut väriä ja koostumus on kiinteä.

Tein vkonloppuna kaurapuurosta, jauhoiksi kaurajauhoja ja amaranttijauhoja, nesteeksi vesi. Tuli hyvänmakuinen ja pojalle mieluisa.

Jos taikinan taputtelee jauhoisin käsin, tulee pinnasta helposti kova -ei vaikuta makuun... Ja jauhojen määrä on sen tähden arvio, että puuron paksuudesta riippuen jauhojen määrä on 4-5dl :)