Tämä oli hauska huhtikuun haaste -eli voileipäkakku. Tämä oli perheen aikuisille, koska sisältää maitoa! Ensimmäinen voileipäkakku itse tehtynä, maisteltua on kuitenkin tullut useampaakin :) Voileipäkakut ei jää tähän yhteen, ja yksi pieni kokeilu on tehty jo pähkinäkermalla!

 

Porotäytteinen voileipäkakku (gluteeniton ja munaton, soijaton)

Aloita leipomalla 2kpl gluteenitonta leipää, 1kpl juustoleipää ja 1kpl tattarirouheleipää , Nämä on paistettu silikonisessa täytekakkuvuuassa halkaisija 25cm:

Juustoleipä:
3dl vettä /maitoa
2rkl öljyä
1tl psylliumia
ripaus suolaa
1ps kuivahiivaa
0,5dl pofiber perunakuitua
1dl tapioca/maissitärkkelysjauhoja
2.5dl täysjyväriisijauhoja
0,5dl tattarijauhoja
1.5dl emmentaljuustoraastetta

Lämmitä neste reippasti yli 60asteiseksi. Laita psyllium turpoamaan 5min ajaksi. Sekoita joukkoon suola, öljy, perunakuitu ja jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. (Huomioi kuivahiivan herätyslämpötila +42astetta). Sekoita huolellisesti ja lisää juustoraaste. Sekoita seos tasaiseksi ja laita vuokaan kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle. Kun leipä on kohonnut kaksinkertaiseksi paista se uunissa 200asteessa n.25-30min.

Tattarirouheleipä:
3dl vettä
1tl psylliumia
2rkl öljyä
1dl tattarirouhetta
0,5tl suolaa
3rkl siirappia
1ps kuivahiivaa
2dl täysjyväriisijauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5dl tattarijauhoja
1dl raakaa perunaa raasteena

Lämmitä neste reippasti yli 60asteiseksi. Laita psyllium ja tattarirouhe turpoamaan 5min ajaksi. Sekoita joukkoon suola, öljy, siirappi ja jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. (Huomioi kuivahiivan herätyslämpötila +42astetta). Sekoita huolellisesti ja perunaraaste. Sekoita seos tasaiseksi ja laita vuokaan kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle. Kun leipä on kohonnut kaksinkertaiseksi paista se uunissa 200asteessa n.25-30min.



* Anna leipien jäähtyä muutama tunti. Valmista täytteet:

Täyte 1, porotäyte kahteen väliin:
1 rasia savuporo-tuorejuustoa (200g)
150g cream fraichea
1/2prk kermaviiliä (valutettuna)
1 pieni sipuli mahdollisimman pieninä kuutioina
ripaus pippuria
100g kylmäsavuporoa pieninä kuutioina

Täyte 2, ruohosipuli-suolakurkkutäyte yhteen väliin:
100g ruohosipulituorejuustoa
1/2prk kermaviiliä (valutettuna)
2 suolakurkkua mahdollisimman pieninä kuutioina, ilman ylimääräistä nestettä
1-2rkl Tuoretta persiljaa silputtuna
1-2rkl Tuoretta ruohosipulia silputtuna
ripaus valkopippuria
1tl valkoista balsamicoa

Kostutus:
1dl lihalientä

(itsetehty lihaliemi, muuten pitää tarkistaa ettei sisällä vehnää/soijaa)

Kuorrute:
100g ruohosipulituorejuustoa
100g cream fraichea

Koristeena:
herneenversoja
kylmäsavuleikkelettä

* kokoaminen aloitetaan leipien halkaisusta. Halkaise leivät kahtia. Alin kerros tattarirouheleipää. Kostuta hiukan ja levitä porotäyte. Laita juustoleivän puolikas päälle ja kostuta. Levitä ruohosipuli-suolakurkkutäyte. Laita päälle Tattarirouheleipä ja kostuta. Levitä viimeinen kerros porotäytettä ja kanneksi juustoleipä. Kostuta hiukan ja laita kelmu päälle ja jääkaappiin pariksi tunniksi painon alle.



* Kun voileipäkakku on hiukan painunut tiiviimmäksi, leikkaa terävällä puukolla reunoilta 1-2cm pois, näin saat kuivemman reunuksen pois ja täytettä on reunoille asti.

* Levitä päällyste lastan avulla. Pursottele reunakoristukset. Lisää leikkeleruusu ja herneen versot. Laita jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi

-Ja sitten nauttimaan :)