Meillä jauhelihakastiketta tehdään parilla ohjeella. Tarjoillaan perunan tai riisi/maissimakaronin kanssa (tilattu Allermiinasta)!
Jauhelihakastike 1:
400g jauhelihaa
2porkkanaa raasteena
1 sipuli
1rkl ruohosipulia
ripaukset pippuria, paprikajauhetta
0,5tl suolaa (maista lopuksi tarviiko lisätä, pojalle vähäsuolaista)
reilu 2rkl maissijauhoja
4dl vettä
Ruskista jauheliha ja porkkanaraaste+sipuli pannulla. Lisää jauhot ja sekoita ne hyvin kasviksiin/lihaan. Lisää viimeisenä vesi vähitellen, sekoittaen. Anna hautua n.5-10min kannen alla välillä sekoittaen. Tarkista kastikkeen paksuus ja lisää tarvittaessa vettä tai jos kastike on liian juoksevaa, niin sekoita tilkkaan kylmää vettä hiukan maissijauhoja, ja kaada ohuena nauhana kastikkeeseen suuruksena.
Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan mausteita.
Jauhelihakastike 2, tomaattinen:
400g jauhelihaa
1sipuli
2-3 puristettua valkosipulin kynttä
1tlk (400g) tomaattisosetta (sisältää vain tomaattia)
1prk tomaattipyrettä (sis. vain tomaattia)
reilu2rkl jauhoja (maissi/riisi)
ripaukset pippuria, suolaa, oreganoa ja basilikaa
4dl vettä
Paista jauheliha ja sipulikuutiot kasarissa. Lisää mausteet ja jauhot. Sekoita hyvin. Lisää tomaattisose ja tomaattipyree sekä vesi. Laita kansi päälle ja hauduttele miedolla lämmöllä 15-30min, tarkista kastikkeen paksuus ja maku!
Makaroni:
Shäer pipette "kotilomakaroni" sopii, lisätään kiehuvaan (veteen 0,5tl suolaa/reformi kasvisliemijauhetta) veteen, keittoaika 10min. Jos keittää kauemmin, makaroni menee mössöksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.