Meillä jauhelihakastiketta tehdään parilla ohjeella. Tarjoillaan perunan tai riisi/maissimakaronin kanssa (tilattu Allermiinasta)!

 

Jauhelihakastike 1:

400g jauhelihaa

2porkkanaa raasteena

1 sipuli

1rkl ruohosipulia

ripaukset pippuria, paprikajauhetta

0,5tl suolaa (maista lopuksi tarviiko lisätä, pojalle vähäsuolaista)

reilu 2rkl maissijauhoja

4dl vettä

Ruskista jauheliha ja porkkanaraaste+sipuli pannulla. Lisää jauhot ja sekoita ne hyvin kasviksiin/lihaan. Lisää viimeisenä vesi vähitellen, sekoittaen. Anna hautua n.5-10min kannen alla välillä sekoittaen. Tarkista kastikkeen paksuus ja lisää tarvittaessa vettä tai jos kastike on liian juoksevaa, niin sekoita tilkkaan kylmää vettä hiukan maissijauhoja, ja kaada ohuena nauhana kastikkeeseen suuruksena.

Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan mausteita.

 

Jauhelihakastike 2, tomaattinen:

400g jauhelihaa

1sipuli

2-3 puristettua valkosipulin kynttä

1tlk (400g) tomaattisosetta (sisältää vain tomaattia)

1prk tomaattipyrettä (sis. vain tomaattia)

reilu2rkl jauhoja (maissi/riisi)

ripaukset pippuria, suolaa, oreganoa ja basilikaa

4dl vettä

 

Paista jauheliha ja sipulikuutiot kasarissa. Lisää mausteet ja jauhot. Sekoita hyvin. Lisää tomaattisose ja tomaattipyree sekä vesi. Laita kansi päälle ja hauduttele miedolla lämmöllä 15-30min, tarkista kastikkeen paksuus ja maku!

 

Makaroni:

Shäer pipette "kotilomakaroni" sopii, lisätään kiehuvaan (veteen 0,5tl suolaa/reformi kasvisliemijauhetta) veteen, keittoaika 10min. Jos keittää kauemmin, makaroni menee mössöksi.