I Mustapekka-juusto
Tuunattu lihapiirakka oli LF tämän kuun haasteena. Koska Mustapekka-juusto on meidän perheen maidollisten herkkua, päätin tehdä juustoisen lihapiirakan. Suurella sydämellä sekä lihapiirakan saajaa että juustoa kohtaan :)
Pohja:
2.5dl muussattua keitettyä perunaa
150g voita
3.5dl puhdaskaura-jauhoja
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl psylliumia
ripaus suolaa
Täyte:
250g possun jauhelihaa
herbamarea maun mukaan
1tl paprikajauhetta, 1tl persiljaa
1 iso sipuli kuutioina
1rkl ruohosipulia
1pkt Mustapekka-juustoa
1.5 kananmunaa
1dl keitettyä quinoaa
1dl keitettyä riisiä
(tai korvaa quinoakin riisillä)
Päälle:
0,5 kananmunaa
seesaminsiemeniä
Hienonna keitetty peruna ja lisää perunasurvos pehmeään voihin. Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe, psyllium ja ripaus suolaa. Vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Ruskista jauheliha. Lisää mausteet, herbamare ja sipulikuutiot. Tarkista maku. Jäähdytä.
Yhdistä jauhelihaseos, pieneksi kuutioitu Mustapekka-juusto, quinoa ja riisi. Sekoita joukkoon 1.5 kananmunaa. Jätä puolikas munaa pinnan voiteluun.
Kaaviloi puolet taikinasta sydämen muotoon. Levitä täyte niin, että reunoille jää 1cm tyhjää. Kaaviloi toinen puolikas taikinaa ja levitä päälle. Sulje reunat hyvin painelemalla. Käytä jäljelle jäänyt taikina koristeluihin.
Pistele haarukalla, voitele kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä koristeeksi. Paista uunissa 200asteessa n.35min.
Anna jäähtyä hyvin, ennenkuin siirrät tarjoilualustalle.
(tätä en jäähdyttänyt, ja pinta repeili siinä vaiheessa)
Nauti jäähtyneenä, miedosti pippurinen Mustapekan maku tulee parhaiten esiin seuraavana päivänä.
Tein ohjeen 1.5x, jolloin puolikkaasta sain vielä pienen piirakan -eli pohja painellaan vuuan pohjalle ja reunoille -jäljelle jäänyt täyte levitään päälle. Uunissa 200astetta :) Hyvää näinkin!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.