Fenkoli on ollut mielenkiintoinen tuttavuus -ensin käyettiin vuoden verran leivässä mausteena ja nyt on ostettu tätä salaattifenkolia/mukulavenkolia ihan kasvisvaihteluna.

Se sopii hyvin bataatti-linssikeittoon (lisään ohjeen seuraavan kerran kun tehdään) ja meidän mielestä myös ihan lisukkeena esimerkiksi porkkanan kanssa.

1/2 luomufenkolia

2-3porkkanaa

1rkl kookosöljyä

1rkl hunajaa

herbamarea

 

Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja pese. Kuori porkkanat.

Suikaloi fenkoli ja porkkana. Laita pannulle kookosöljy, hunaja ja suikaloidut fenkoli ja porkkana.

Käänte pannulla, lisää hiukan vettä ja laita kansi päälle. Alenna lämpötila ja anna hautua välillä sekoittaen n.10min kunnes porkkanat ja fenkoli on pehmeitä. Lisää herbamare/suola.