1 rasia ruusukaalia
1/2 isosta kukkakaalista
3porkkanaa
Iso sipuli
(1-2 kynttä valkosipulia)
400g Lampaan paistijauhelihaa (tai muuta sopivaa jauhelihaa)
1tl meiramia
1tl rosmariinia
1rkl persiljaa
1rkl ruohosipulia
1/2tl suolaa
ripaus pippuria
2rkl siirappia
Vettä 5-8dl
2rkl öljyä
+
3dl Täysjyväriisiä (tarkista riisin ja veden suhde käyttämäsi riisipaketin kyljestä)
6dl vettä
1tl reformi Luomu kasvisliemijauhetta (tai 1/2tl suolaa, ripaus pippuria)
Keitä eri kattilassa täysjyväriisi kypsäksi. Eli lisää huuhdottu täysjyväriisi kiehuvaan veteen, lisää myös 1tl kasvisliemijauhetta joukkoon. Anna kiehua hiljaa kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Paista tällä välin isossa paistokasarissa (johon löytyy kansi) lampaan jauheliha ja sipuli. Lisää jauhelihan joukkoon mausteet. Ota ruukaaleista kanta ja päällimmäiset lehdet pois, pese ne ja halkaise kahtia. Pese kukkakaali ja lohko kukinnot ja kanta suupalaan sopiviksi paloiksi. Pese ja kuori porkkanat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Lisää kaalit ja porkkanat jauhelihan joukkoon. Lisää vettä n.5dl ja siirappi. Laita kansi päälle ja anna hautua miedolla teholla puolisen tuntia, tarkista että vettä on sen verran ettei pata pala pohjaan. Lisää tarvittaessa vettä. Kun kaali+porkkana ovat hautuneet kypsiksi, lisää kypsä riisi joukkoon, tarkista että pohjalla on hiukan vettä, ettei pala kiinni. Anna hautua n.5min. Lisää öljy ja ota levyltä pois. Anna vetäytyä tovi ennen nauttimista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.