Omenahyveen aika -muutoinkin syksy on ihanaa aikaa kun voi tehdä erilaisia paistoksia marjoista ja hedelmistä. Mikään ei kuitenkaan taida voittaa perus omenista tehtyä omenapaistosta :)

IMG_5532-normal.jpg

5-6 kotimaista omenaa lohkoina

(kanelia)

0,5dl intiaanisokeria

1dl mantelijauhoja

1dl quinoahiutaleita

0,5dl kookoshiutaleita

0,5dl kookosöljyä

 

Lado vuokaan omenalohkot kerroksittain ja halutessasi ripottele ceylon kanelia päälle/väliin. Sekoita sen jälkeen sokeri, hiutaleet, jauhot ja rasva yhteen ja ripottele omenalohkojen päälle.

Laita uuniin 200asteeseen 20-30min -itse laitoin koko komeuden 200asteiseen uuniin ja otin uunin pois päältä. Kun tultiin ulkoa sisälle, ovelta tervehti omenan ja kanelin tuoksu :) Eli jälkilämmössä paistelin.

Päälle aimo loraus cashew-manteli kermaa seuraavalla ohjeella:

Cashew-kookoskerma

2.5dl cashewpähkinöitä/kuorittuja manteleita

(Liota pähkinät/mantelit muutaman tunnin vedessä)

2dl santamarian kookoskermaa

2-3rkl vaahterasiirappia

1tl vaniljaa

(0,5dl vettä)

Laita liotetut pähkinät/mantelit tehosekoittimeen ja lisää päälle kookoskerma, siirappi, vanilja ja anna koneen jauhaa seos tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat seoksesta haluamasi paksuista. Meillä tehosekoitin jauhaa seoksen tasaiseksi parhaiten kun jauhaa ensin pähkinät ja lisää nesteet vähissä erin.

Nam!