n.400g naudan paistilihaa

Öljyä paistamiseen

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

3/4tl suolaa

ripaukset valkopippuria,maustepippuria

laakerinlehti

4dl vettä

 

Kuutioi liha ja paista se nopeasti pienissä erissä öljyssä pannulla. Kaada lihanpalat kattilaan/uunipataan. Kaada vesi pannulle ja huuhdo pannuun jääneet lihat+rasvat ja lisää lihojen päälle. Lisää sipulikuutiot ja mausteet. Anna hautua joko kattilassa miedolla lämmöllä tai uunipadassa kannen alla. Haudutusaika n.1.5h. Tarkista kypsyys kokeilemalla.

Suurusta halutessasi kastike vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla tai maissijauholla, anna sen jälkeen kiehua muutama min. (Maizenaa laitetaan suhteessa 1dl lientä/0,5rkl maizenaa, sekoita pieneen vesitilkkaan, lisää ohuena nauhana kiehuvaan kastikkeeseen, keitä 3min)

 

"Palapaistin" voi tehdä myös possun/hirven/poron/peuran lihasta.