0,5dl öljyä
0,5dl kaurakermaa
0,5dl hunajaa
1rkl intiaanisokeria
1.5dl jauhoja
(ksantaania ja psylliumia vajaat maustemitalliset)
0,75dl mantelirouhetta
1tl leivinjauhetta
1,5dl hienoa porkkanaraastetta
Laita päällysteen cashewpähkinät edellisenä iltana likoamaan kylmään veteen. Sekoita öljyyn kaurakerma, hunaja, sokeri ja ksantaani&psylliumi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää mantelirouhe ja porkkanaraaste. Laita öljyttyyn ja esim. maissijauhoilla vuorattuun kakkuvuokaan (n. litran vetoinen). Paista uunissa 200astetta n.25-30min. Anna jäähtyä ja valmista päällyste.
2-3dl cashewpähkinöitä liotettuna
1dl vettä/kaurakermaa
2rkl hunajaa
1tl vaniljasokeria
Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Laita lionneet pähkinät tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Lisää pienissä erissä sekoittaen muut ainekset. Levitä hyvin jäähtyneen kakun päälle. (veden määrällä saa hyvin säädeltyä päällysteen paksuutta ja hunajan määrällä makeutta).
Piirakka on lämpimänä huonosti leikkaantuva (murustelee) mutta päivän jääkaapissa viilenneenä onnistuu leikkaaminenkin hyvin. Tuhti, mutta erilainen versio porkkanakakusta!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.