Tämän kesäisen kakun kanssa menimme pari viikkoa sitten veneelle "tupareihin" -lapsille oli mukana omaa herkku-muffinssia ja aikuisille gluteeniton kakku. Samaisella kakulla osallistuin Valion kesärahka-kilpailuun Leivontafoorumilla :)
Pohjan esitaikina:
4dl Semper FinMix -jauhoseosta
1dl kookoshiutaleita
2dl intiaanisokeria (tavallinen sokeri käy vallan mainiosti)
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl aitoa vaniljaa
150g voisulaa
POHJA:
2/3 pohjan esitaikinasta
1/2 prk mansikkarahkaa
1 muna
TÄYTE:
1l mansikoita paloiteltuna
0,5l raparperia paloiteltuna
(1rkl perunajauhoja)
2prk Mansikkarahkaa
2dl intiaanisokeria (ja tavallinenkin sokeri tässäkin ok)
2 munaa
1tl aitoa vaniljaa
PINNALLE:
1/3 pohjan esitaikinasta murusteltuna pintaan
Valmistus:
-Laita uuni lämpenemään 175asteeseen
-Sekoita pohjan esitaikinan kuivat aineet yhteen ja lisää voisula
-Erota esitaikinasta 2/3, jonka joukkoon lisää 1/2prk mansikkarahkaa (toinen puolikas menee maisteluun) ja muna. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille.
(-esipaista pohjaa 10min, tämä ei pakollinen, mutta kakku jää muutoin pohjan pinnasta liian raa'aksi)
- Ripottele pohjan päälle raparperin palaset ja mansikat. Jos käytät pakastettuja marjoja, valuta ne hyvin ja kääntele 1rkl perunajauhoja marjojen sekaan) . Sekoita täytteen muut ainekset ainekset yhteen ja kaada marjojen ja raparperin päälle.
-Ripottele 1/3 esipohjataikinasta pinnalle ja laita uuniin n. 40min ajaksi. Peitä puolen tunnin jälkeen tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinnalla olevat murut ota liikaa väriä.
Anna jäähtyä hyvin ennenkuin otat vuuan pois ympäriltä.
Kupillinen tumma-paahtoista kahvia, kourallinen hyviä ystäviä ja nautitaan mansikkaisesta kesästä
Ihanaa juhannusta!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.