Meillä tykätään fenkolista ja sillä maustetuista joululimpuista. Nyt tein ensimmäisen kerran joululimppua meidän ruokarajoitteiden kera.. Ensimmäinen limppu katosi yhtä äkkiä kun se valmistettiin, eli huomenna aamulla pitää vielä toinen leipoa :) Resepti on muunnettu alunperin piimään tehdystä fenkolilimpusta..
3.75dl riisimaitoa
1ps kuivahiivaa
0,5dl siirappia
1tl suolaa
2maustemittaa rouhittua fenkolia/anista (rouhi joko veitsellä tai maustemyllyllä)
0,5maustemittaa pomeranssinkuorta
2dl tummia jyttejauhoja
2dl virtasalmen vaaleita leipäjauhoja
0,5-1dl riisijauhoja
Lämmitä riisimaito n.60asteiseksi ja lisää siirappi, suola sekä mausteet. Anna jäähtyä n.45asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää pienissä erissä kokoajan vaivaten. Yleiskoneella onnistuu parhaiten. Lisää jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää, mutta ei löysää. Alusta taikina joko leivinpaperin päälle limpuksi tai laita leipävuokaan. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa 20-30min. Paista uunissa 200asteessa 25-30min, kunnes limppu on saanut väriä ja irtoaa vuuan reunoilta.
Nautiskele jouluruuan kanssa :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.