Salamakakku -tällä kertaa kokeilin kakkukaupan valmiskuvaa, jossa ei ole vehnää.

Suklaakuorrute ja tomusokeri-kaakaokuorrutteella kiinnitin kuvan.

(26cm vuoka)

3dl riisimaitoa
1rkl omenaviinietikkaa
1tl aitoa vaniljaa
1,5dl rypsiöljyä
2,5dl sokeria (tässä käytetty intiaanisokeria)
0,5tl suolaa
1dl tummaa kaakaojauhetta
6dl jauhoja (2dl riisi, 2dl täysriisi, 1dl peruna,1dl tapioca)
3tl leivinjauhetta
1tl ksantaania


Sekoita riisimaito, omenaviinietikka, vanilja, rypsiöljy ja sokeri yhteen. Annan seistä 5min. Sekoita sillä välin kuivat aineet yhteen. Sekoita mahdollisimman nopeasti mutta huolellisesti kuivat aineet nesteseokseen. Kaavi taikina esim. pofiberilla (=perunakuitu) leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista uunissa 175asteessa n.25-30min. Kokeile kypsyys tikun avulla.

Täytteenä on kookoskinuskia ja puolukkaa.