Pientä taukoa koneelle ehtimisessä. Keittiössä on kuitenkin ollut entisen lainen tohina ja monenlaista on valmistunut. Vähitellen päivittyy myös nuo Lyylin synttäriherkut..

 

Nyt kuitenkin Pojan toiveesta pizzaa..

Pohjaversiota meillä on runsaasti, mutta nyt oli amarantti/riisirotaatiopäivä, joten niiden mukaan mentiin..

Pohja:

2,5dl vettä

2tl psylliumia

3dl riisijauhoja

0,5dl pofiber perunakuitua

1dl mantelijauhoja

0,5dl amaranttijauhoja

1/2 ps kuivahiivaa

2rkl oliiviöljyä

suolaa ripaus

 

Sekoita vesi (muista hiivan herätyslämpötila, eli tässä vaiheessa n. 50asteista!) ja psyllium yhteen. Anna turvota 5min. Sekoita jauhot, hiiva ja suola. Yhdistä jauhot veteen ja vaivaa tasaiseksi palloksi. Lisää öljy lopuksi ja vaivaa pari min. Levitä ja taputtele uunipellille. Anna kohota liinana alla sen aikaa kun teet täytteen.

Täyte:

250g Vatajan kinkkua

2dl porkkanaa hienona raasteena

1 sipuli pieninä kuutioina

2rkl öljyä

2prk ananaspaloja mehuineen

2rkl persiljaa

2rkl ruohosipulia

2tl meiramia

ripaus pippuria

3rkl mantelijauhoja

(oluthiivahiutaleita)

 

140g tomaatti puretta (Mutti)

Laita porkkanaraaste ja sipuli pannulle. Lisää öljy, persilja ja ruohosipuli ja mausteet. kuullota käännellen muutama minuutti. Lisää vatajan kinkku pieninä kuutioina, ananaspalat pieneksi pilkottuina ja ananaksen mehut. Sekoita joukkoon mantelijauhot (tai muu jauho) ja anna muhia 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä -täytteen pitää olla kosteaa, mutta ei vetistä.

(kuva ennen uuniin laittoa)

Levitä tomaattipuree pohjan päälle (voi korvata esim. porkkanasoseella ja pizzamausteella). Levitä täyte kohonneen pohjan päälle ja paista 225 asteessa 25min.

Kun olet ottanut pizzan pois uunista, laita halutessasi ripotellen oluthiivahiutaleita päälle, juustoa korvaamaan...

Pojan herkkua!