Mammalassa oli mamman tekemää herkkua juhannuksen kunniaksi. Pieni makutuomarimme kommentoi kotosalla piirakkaa:" Kovasti tykkään mamman piirakasta -mamma voisi taas tehdä sitä :)"
Mamman marjapiirakka:
1dl vettä
1/2dl sulatettua sopivaa margariinia/öljyä
1/2dl intiaanisokeria
1/2dl maizenaa/perunajauhoja
2,5dl jauhoja (puolet kaurajauhoja ja puolet riisijauhoja)
1,5tl leivinjauhetta
Päälle; marjoja
Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä öljytyn vuokan pohjalle. Tasoita pinta ja levitä päälle marjat. Paista uunissa 200astetta n.25min.
(Halutessaan voi lisätä 1maustemitta ksantaania ja psylliumia, jolloin koostumus on hiukan tiiviimpi.)
Mamman marjapiirakka muruseoksella:
100g sopivaa margariinia
1dl intiaanisokeria
1dl banaanisosetta/piltti lasten hedelmäsosetta (Tai jos voit käyttää, niin 1-2munaa)
2dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
Päälle; marjoja
Muruseos;
50g sulatettua margariinia/öljyä
1dl intiaanisokeria
1dl kookoshiutaleita
1dl tattarihiutaleita
Vaahdota margariini ja inkkarisokeri. Lisää hedelmäsose ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele öljyttyyn piirakkavuokaan. Lisää päälle marjoja. (jos käytät pakastemarjoja, joista tulee paljon nestettä, lisää 1rkl peruna/maizenajauhoja niiden joukkoon). Sekoita muruseoksen aineet yhteen ja murustele marjojen päälle. Paista uunissa 175astetta n.30-35min.
Halutessasi (ja riippuen mitä jauhoja käytät) voit lisätä ksantaania ja psylliumia pohjaan jolloin siitä tulee tiiviimpi. Ainakin, jos jauhot on pelkästään riisijauhoja, kannattaa laittaa vajaa 1maustemitta molempia.
Kuva tulee seuraavan leipomuskerran jälkeen :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.