Grillibataatti:

1 iso bataatti

öljyä, pippuria, suolaa

 

Pese bataatti huolellisesti ja viipaloi n.1cm paksuisiksi viipaleiksi. Sivele pintaan öljyä molemmin puolin ja grillaa miedolla lämmöllä välillä käännellen kunnes ovat kypsiä -kypsyvät (ja palavat myös) helposti! Lopuksi pintaan suolaa ja pippuria myllystä. Syödessä pojan annoksesta otetaan bataatin kuoret pois!

 

Maissi:

Esikeitetyt maissit laitetaan grilliin miedolle lämmölle. Hiukan voi pintaan sivellä öljyä. Maisseja käännellään ja varotaan etteivät pala. Ovat valmiita nopeammin kuin bataatit!

 

Kesäkurpitsa-sipulinyytti

1kesäkurpitsa

3kesäsipulia varsineen

ruohosipulia, persiljaa

öljyä (pippuria)

suolaa

 

Öljytyn kaksinkertaisen folion päälle laitetaan kesäkurpitsa paloina (joko kuorittu tai kuorineen), sipuli pilkottuna, ruohosipuli ja persiljasilppu. Päälle hiukan öljyä ja jos haluaa niin pippuria ja suolaa myllystä. Folio taitetaan kiinni nyytiksi ja grilliin miedolle lämmölle. Tarkista välillä ettei pala. Meillä kypsyy usein ylätasolla! Omaan nyyttiin laitetaan pikkuisen koskenlaskijajuustoa sekaan..

 

Kukkakaali-perunanyytit

1kukkakaali

uusia perunoita

2-3 kesäsipulia

ruohosipulia, persiljaa

öljyä, pippuria, suolaa

 

Pese ja paloittele kukkakaali. Pese perunat. Esikeitä kukkakaali ja perunat -ei kuitenkaan kypsäksi asti! Laita esikeitetyt perunat paloina sekä kukkakaali öljytyn tupla-folion päälle. Päälle kesäsipulia, ruohosipulia, persiljaa, loraus öljyä sekä pippuria ja halutessasi suolaa. Sulje nyytit ja grillaa miedolla lämmöllä grillissä kypsäksi. Palavat herkästi, joten pitää olla tarkkana vieressä!