Tarinan alkua..

Meidän esikoisemme "MaximuS" syntyi joulukuussa 2007. Alku oli rauhallista, mutta kuuden viikon kuluttua Maximuksemme alkoi oireilla voimakkaalla ihottumalla, vatsavaivoilla, itkulla ja ilmavaivoilla. Yöt läpi kuljettiin ja kannettiin itkevää lasta ja vaippaa piti vaihtaa parhaimmillaan 12x ripulin vuoksi.  Ominpäin jätin hetkeksi maitotuoteet pois ruokavaliostani ja tilanne helpottikin. Helpotusta ei kestänyt kauaa.

Yksityisellä lääkäriasemalla lääkärimme suositteli laajempaa imetysdieettiä: pois jäivät maidon lisäksi soija, muna,kala,kaikki kotimaiset viljat kaura mukaan lukien,naudanliha,broileri,possu, sitrushedelmät,pähkinät,lisäaineet ja kahvi&kaakao ja myöhemmin vielä tomaatti, paprika, selleri, palsternakka ym ym..... Ja näillä rajoituksilla tilanne helpottui  ja ihottumat katosivat kuin niitä ei koskaan olisi ollutkaan. Kun kokeilimme palauttaa ruoka-aineita yksitellen, ihottuma ja oireet palasivat. Tällä rajoituksella eläminen tuntui aluksi hurjalta... Mitä voisi imettävä äiti enää syödä...? Ja kuinka kiinteiden kokeilu joskus tulevaisuudessa? Kaikki oli uutta ja todellinen viidakko.

Kauppareissuilla kului aikaa tunti jos toinenkin, kun luimme kaikki pienellä kirjoitetut tuoteselosteet. Netistä ongin ja etsin tietoa "salanimista" joilla vehnää,ohraa,gluteiinia ja maitoproteiinia saattoi löytää. Vaikealta tuntui kun e-koodeja oli joka paikassa ja samoin vehnästä johdettuja aineksia. Kantapään kautta, ruokapäiväkirjan avulla ja silkalla sinnikkyydellä saatiin vähitellen kokoon ruokavalion runko -siitä oli helpompi lähteä laajentamaan. Hymy