Laivontafoorumin vuoden päätöshaaste on kahvikakku lahjaksi!

Suklaakakku(gluteeniton)

100g voita
2dl sokeria
2 munaa
3dl semper finmix-seosta
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta
1 1/4 dl kermaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao yhteen ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi kerma. Sekoita mahdollisimman vähän.

Kaada taikina riisijauhoilla/gluteenittomilla korppujauhoilla leivitettyyn vuokaan. Tästä tulee 3 pientä tai yksi 1.5l vuokaan sopiva kakku.

Paista uunin alasosassa 175asteessa n. 35-40min.



Anna jäähtyä hyvin ennenkuin kumoat kakun -muutoin se jää kiinni vuokaan.

Sirottele tomusokeria ja valkosuklaahiutaleita päälle. Lopuksi koristele Suklaa-konvehteilla.

Ja paketoi kauniisti :)



Pakettiin ympärille suklaisia konvehteja ja ohje;
Suklaakakku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta, säilytys jääkaapissa.



Ja tässä kamerakännykällä otettu kuva sisuksesta <3