Kun on kiire, ja nopsaan pitää tehdä leipää pojalle, meillä onneksi käy Farinan Täysjyväleipä-jauhoseos (Täysjyväriisijauho 56%, Tapiocatärkkelys, karkea riisijauho,sokeri,psyllium, suola, ksantaani E451)

Teen sen joko paketin ohjeen mukaan vuokaleiväksi, mutta silloin paistoaika on pidempi ja pakastaminen huomattavasti hankalampaa. Sämpylöinä tulee paljon nopsempaan:

Farinan jauhoseoksesta Riisisämpylöitä:

Kaada yksi paketillinen (350g) jauhoseosta astiaan, lisää 1/2pussia kuivahiivaa perään. Kaada päälle 3dl 42asteista vettä ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10min. Lisää 2rkl öljyä. Sekoita voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimella 2-3min. Taikina muistuttaa puuroa, eli ei saa olla kovempaa. Jos taikina jäykkää, lisää varovasti hiukan nestettä. Jaa taikina silikonisiin muffinssivuokiin (en saa itse taikinaa irtoamaan paperisista) niin että taikinaa tulee 1/2 muffinssivuokaan. Peitä muffinssivuuat kelmulla ja laita päälle vielä liina. Anna nousta n.15min, tai kunnes taikina on kohonnut vuokien reunojen tasalle. Poista kelmu ja liina, paista uunissa 200asteessa n.25min. Pakasta ylijäävät heti kun ne on jäähtyneet. Yhdestä pakkauksesta tulee n.16muffinssivuokan kokoista sämpylää.

Vaihtelua saa kun lisää taikinaan öljyn lisäyksen yhteydessä:

1porkkana hienona raasteena tai kesäkurpitsaraastetta n.1dl tai jos jotkut siemenet (auringonkukka tms.) käy niin niitä 0,5dl.