Hiljaiselo päättyy ja kuvia pystyn taas lataamaan!
Pieniä hikipisaroita ja muutamia harmaita hiuksia on tullut, kun olen yrittänyt palvelinognelmia ratkoa -parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan...

Nimittäin nami-hiirellä on käynnissä kakkukisailu;
jossa valitaan kakkukuva ja toteutetaan siitä oma versio -ja kisassa näytetään sitten se alkuperäinen idea & toteutunut versio! Ihana kisa-aihe tämä on ollutkin!

Itse toteutin lasten kanssa syksyisen kakun, olen pitkään halunnut kokeilla kaulittavaa suklaamassaa kakun kuorrutteeksi ja tässä sai kaksi asiaa yhdellä kakulla -uuden koeversion ja kisailun!

Ja tästä se siis lähti; Kinuskikissan (ihanasta) leivontakirjasta otettu idea


Ja meidän keittiössä nautittiin tällainen versio;



Päänvaivaa eniten tuotti kandeeraus -jossa alkuperäisesti käytetään kananmunanvalkuaista -meillä kokeilin muutamaa versiota ja päädyin liimaamaan perunalla ;) (Sillainhan lapsenakin liimattiin vaikka mitä)

Meidän perheen kakkupohjan Ohje:
2dl täysriisijauhoja
1dl tapiocatärkkelystä
0,5tl ksantaania
2dl intiaanisokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
75g tummaa suklaata (maidoton, soijaton esim.plamil)
150g maidotonta margariinia sulatettuna (tai kookosrasvaa)
1dl oolannin perunasoseainesta
1dl kiehuvaa vettä
1dl riisimaitoa
1 korkillinen omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet yhteen. Sulata tumma suklaa vesihauteessa. Tällä välin yhdistä kipossa oolannin perunasoseaines ja kiehuva vesi -sekoita tasaiseksi. Laita riisimaidon sekaan omenaviinietikka ja anna seistä hetken aikaa. Sen jälkeen yhdistä suklaasula ja sulatettu margariini. Sekoita joukkoon perunasoseseos ja riisimaito. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Paista 175asteessa n.45-50min. Muista jauhottaa vaikka karkeilla riisijauhoilla vuoka.

Täyte1:
3dl kookoskermaa
1-2tl vaniljaa
2rkl sokeria
2rkl kookosrasvaa
2rkl perunajauhoja
3liivatelehteä

Täyte 2:
3dl puolukoita soseutettuna
0,5dl intiaanisokeria
2rkl perunajauhoja
3liivatetta

Kaulittava suklaamassa
(ohje muutettu kinuskikissan ohjeesta meille sopivaksi)
200g tummaa suklaata (maidoton ja soijaton)
2dl tummaa siirappia (vaaleassa on ohraa)
4dl tomusokeria



Täyte1; Laita kattilaan kookoskerma, kookosöljy, sokerit ja perunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita levy päälle ja kuumenna kiehauttamispisteeseen. Ota pois levyltä ensimmäisen kuplan tullessa pintaan. Sekoita. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5min ja lisää ne kiisseliin. Anna jäähtyä

Täyte 2; Laita kattilaan soseutetut puolukat, sokerit ja perunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita levy päälle ja kuumenna kiehauttamispisteeseen. Ota pois levyltä ensimmäisen kuplan tullessa pintaan. Sekoita. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5min ja lisää ne kiisseliin. Anna jäähtyä

Kaulittava suklaamassa; Tämä on hyvä valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin. Tumma suklaa ja tumma siirappi ovat sellainen yhdistelmä, että ne on hankalia kaulittavia. Mutta kuorrute on hyvää ja suosittelen kokeilemaan! Meillä teen varmasti tätä uudelleen pikkupojan merirosvosynttäreille :) Sulata suklaa. Laita siirappi kattilaan ja kuumenna vain sen verran että se tulee juoksevammaksi. Lisää siirapin joukkoon sula suklaa ja tomusokeri siivilän läpi ja sekoita lämpimän levyn päällä tasaiseksi. Laita sen jälkeen leivinpaperin päälle jääkaappiin jähmettymään. Kaulia voi seuraavana päivänä silikonisen alustan päällä runsaan tomusokerin kera :)

Kandeeraus; sivele keitetyllä perunalla ohuesti lehtien päälle ja ripottele sokeria. Anna kuivaa hetki. :)



Massa ennen jääkaappiin laittoa :)

Ja lähempi kuva kakun sisuksesta..



Ja kyllä -lehdet on pihlajasta -etupihalla kasvava suuren suuri pihlaja tekee leveitä ja isoja lehtiä -ja todella ison pihlajanmarjasadon :) Nyt jo hyvin syksyn väreihin kellastunut/ruskettunut...