Kun meillä ei ole niitä valmiskuutioita ym. valmismarinadeja käytössä, niin broilerin koivet/rintaleikkeet maustan vaihdellen makuja. Lemppareita on cashew-pesto ja tämä. Pitkä haudutus uunissa ja liemi siivilöytynä saa kanaliemen, josta saatan osan pakastaa keittopäivää odottamaan.

1prk luomuananasrenkaita

1tl pippuria

1tl merisuolaa(tai herbamarea)

1rkl persiljaa

2rkl öljyä

1 iso sipuli

2-4 valkosipulin kynttä

(riippuen syöjistä myös muita mausteita)

+

6 broilerin koipi-reisipalaa

 

Tehosekoittimessa kaikki tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa pienet viillot koipi-reisipalojen nahkapuolelle, jotta mausteet imeytyy paremmin. Levitä tahna tasaisesti maustamattomien broilerin koipi-reisipalojen tai rintaleikkeiden päälle. Anna maustua yön yli. Laita uunivuokaan ja hauduttele uunissa riippuen onko koipi-reisiä vai rintaleikkeitä 1.5-2h.

Siivilöi liemi kattilaan. Irrota nahka ja luut ja paloittele lihat sopiviksi paloiksi.

Sekaan sopivat kasvikset -tässä peruna, porkkana&bataatti (joskus keltaista paprikaa) ja kiehuttele kypsäksi.

Tarkista maku!

(Jos syödään koivet quinoan/amarantin kanssa, niin liemen laitan kuitenkin talteen!)