Kun meillä ei ole niitä valmiskuutioita ym. valmismarinadeja käytössä, niin broilerin koivet/rintaleikkeet maustan vaihdellen makuja. Lemppareita on cashew-pesto ja tämä. Pitkä haudutus uunissa ja liemi siivilöytynä saa kanaliemen, josta saatan osan pakastaa keittopäivää odottamaan.
1prk luomuananasrenkaita
1tl pippuria
1tl merisuolaa(tai herbamarea)
1rkl persiljaa
2rkl öljyä
1 iso sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
(riippuen syöjistä myös muita mausteita)
+
6 broilerin koipi-reisipalaa
Tehosekoittimessa kaikki tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa pienet viillot koipi-reisipalojen nahkapuolelle, jotta mausteet imeytyy paremmin. Levitä tahna tasaisesti maustamattomien broilerin koipi-reisipalojen tai rintaleikkeiden päälle. Anna maustua yön yli. Laita uunivuokaan ja hauduttele uunissa riippuen onko koipi-reisiä vai rintaleikkeitä 1.5-2h.
Siivilöi liemi kattilaan. Irrota nahka ja luut ja paloittele lihat sopiviksi paloiksi.
Sekaan sopivat kasvikset -tässä peruna, porkkana&bataatti (joskus keltaista paprikaa) ja kiehuttele kypsäksi.
Tarkista maku!
(Jos syödään koivet quinoan/amarantin kanssa, niin liemen laitan kuitenkin talteen!)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.