Äidin ikävä pestoa -joten sitä tuli tehtyä itsetehdyn pastan kaveriksi :) Tuskin tulee ostettua valmispestoa enää... Tämä on ihan perus pesto-ohje, josta parmesan jätetty pois... Eli ei sen vaikeampaa :)

 

1 ruukullinen tuoreita basilikan lehtiä

1/2 ps (n. 1dl/50g) pinjansiemeniä (kokeiltu myös cashewpähkinöillä, kun pinjansiemeniä ei aina ole kaapissa)

1-2 kynttä valkosipulia

1-1.5dl oliiviöljyä

ripaus suolaa ja pippuria

 

Sekoita monitoimikoneessa basilikanlehdet,pinjansiemenet ja valkosipuli vajaan minuutin verran, jotta seos on karkeaa tahnaa. Lisää pienissä erissä nauhamaisena oliiviöljyä koneen kokoajan käydessä. Öljyn määrää säätelemällä saat haluamasi paksuista tahnaa.. Lopuksi mausta suolalla ja pippurilla ja pyöräytä vielä kerran tehosekoittajassa. Laita puhtaaseen lasiseen purkkiin ja jääkaappiin :)

Cashewpähkinöistä tuli hiukan pehmeämmän makuista -tykkäsin kovasti siitäkin. Cashew-pähkinöitä kun on useammin kaapissa..

Hyvää leivän päällä ja itsetehdyn tattari-tuorepastan kanssa