Omenamehu antaa hiukan potkua riisi-maissileipään. Tässä leivässä rakenne on hiukan pehmeämpi, mutta kiinteä johtuen maissipuurosta. Vaihtelu näyttää virkistävän, koska leipä katosi...
2.5dl omenamehua
2.5dl riisimaitoa/vettä
1dl täysjyvämaissijauhoja
1tl psyllium
0,5dl avokadoöljyä
0,5dl seesaminsiemeniä
2rkl siirappia
1tl suolaa
0,5dl maizenaa
2dl täysjyväriisijauhoja
1.5dl maissijauhoja
1ps kuivahiivaa
Laita kattilaan omenamehu ja puolet riisimaidosta. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 15min välillä sekoittaen. Laita sillä välin loppu riisimaito ja psyllium yhteen turpoamaan. Kun puuro on valmis, lisää sen joukkoon öljy, siemenet, siirappi ja suola. Anna seoksen jäähtyä n. 42asteiseksi (hiivan herätyslämpötila) ja lisää riisimaito-psylliumseos sekä jauhot, joiden sekaan on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita huolellisesti taikina tasaiseksi. Laita taikina leipävuokaan ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla melkein kaksinkertaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa n.30-35min kunnes kypsää :) Ja kannattaa pakastaa samana päivänä viipaleina, jos ei tule syötyä koko leipää parin pv:n sisällä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.