Kun tekee huolella lihaliemi-pohjan -siitä saa makua keittoihin, kastikkeisiin, risottoihin ym. Hidasta puuhaa se on, mutta enimmäkseen se kuitenkin pöhisee itsekseen joten aktivista valmistustaikaa siihen menee n. 30min.
1kg Poron keittoluita
2 sipulia
3 porkkanaa
persiljaa, timjamia
mustapippuria
4 laakerinlehteä
suolaa
Aseta luut keittovuokaan ja paahda niitä 200asteisessa uunissa välillä käännellen 5 min, lisää joukkoon isoina paloina sipuli ja porkkana. Käämtele ja paahda n. 5min.
Kaada luu/lihat ja paahdetut kasvikset isoon kattilaan, kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät. Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla 6h, itse haudutan levy ykkösellä, eli pienimmällä teholla.
Siivilöi liemi, maista ja keitä tarvittaessa kasaan :)
Herkullista, pakastan usein jääpalakuutioissa ja käytän "liemikuution" tapaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.