Erilaiset raakakakut rantautuivat meidän talouteen imetysdieetin aikoihin, kun makea-hammasta kolotti oikein urakalla.. Niitä reseptejä ei täältä montaa löydy, sillä usein sekaan laitetaan se, mitä kaapista löytyy ja harvoin tulee mitattua mitään tarkkaan.
Tässä on pohjassa:
2dl liotettuja manteleita
1dl liotettuja cashew-pähkinöitä
2.5dl luomurusinoita, 15min liotuksen jälkeen
2rkl luomu hunajaa
0,5dl kookoshiutaleita
Pohjan ainekset tehosekoittimessa sekaisin tasaiseksi massaksi ja painellaan irtokakkuvuokaan pohjalle.
Välissä:
2 luomubanaania siivuina
Päällä:
2 avokadoa
1 luomubanaani
4rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl luomu hunajaa
2rkl intiaanisokeria
1tl vaniljaa
3rkl kookosöljyä sulatettuna
1rkl kaakaovoita sulatettuna
1/4 tl ksantaania
2rkl kookoskermaa (SantaMaria)
Päällisen kaikki ainekset tehosekoittajalla tasaiseksi kuohkeaksi massaksi ja levitetään banaanien päälle.
Koko komeus jääkaappiin 2-4 tunniksi, sen jälkeen pyöräytä veitsellä seunat irti vuuasta ja siirrä kakku tarjoiluvadille!
Helppoa ja hyvää!
Tähän kakkuun on inspiraatio Peikkojen maailmassa-blogista täältä jossa aivan loistavia raakaleivonnaisia/ym. herkkuja, suosittelen. Siellä pääsee tutustumaan hellattomaan kokkaukseen paremminkin ja sen jälkeen on helpompi miettiä miten saada omaan ruokavalioon sopivia raaka-herkkuja!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.