Välipalalle -ei ehkä kakuksi voi kutsua, mutta piirakaksi. Sairastelujen jälkeen ei meinaa puuro maistua eikä hedelmät/vihannekset -joten ne on "piilotettu" tähän välipalaan. Tämä katosi lautaselta nopsasti ja pienet kädet kurottui halaamaan "äiti, kiitos välipalasta". Se on se paras kehu...
2dl hiutaleita (tässä tattarihiutaleita)
0,5dl pofiberia (perunakuitu)
0,5dl täysjyväriisijauhoja
0,5dl tärkkelysjauhoja
1dl auringonkukansiemeniä
0,5-1dl mantelirouhetta
1dl rusinoita
0,5tl kanelia
0,5dl hunajaa/vaahterasiirappia/intiaanisokeria
1.5dl omenaraastetta
1dl porkkanaraastetta
0,75dl öljyä
0,5dl omenamehua/riisimaitoa/siemenmaitoa
1 "valemuna" eli sekoitetaan 1tl leivinjauhetta+1/2tl soodaa+2rkl maizenaa+3rkl vettä
Sekoita kuivat ainekset yhteen. Lisää omena- ja porkkanaraaste sekä öljy ja mehu/maito. Sekoita tasaiseksi. Lopuksi sekoita valemunan ainekset yhteen ja sekoita taikinaan nopeasti mutta huolellisesti seokseen. Laita kakkuvuokaan ja paista 200asteessa n.20min.
Leivonnainen on matala, mutta pysyy hyvin koossa ja maistuu pullan korvikkeena aikuisillekin. Sokerin/hunajan/vaahterasiirapin määrällä voi makeutta tarvittaessa lisätä, mutta omenamehu+omena+rusinat makeuttavat jo itsessään :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.