Tänään kysyin esikoiselta millä maustamme lihapullat tällä kertaa -vastaus oli että banaanilla... Versiona oli siis
hedelmäiset lihapullat :)
400g kalkkunan jauhelihaa
1 banaani muussattuna
2dl keitettyä täysjyväriisiä
1/2 sipulia pienen pieninä kuutioina
1rkl ruohosipulia
1tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria myllystä
(jos voi käyttää, niin juustokumina 1tl sopii hyvin)
1prk ananaspaloja omassa mehussaan
Sekoita kaikki ainekset ananaspaloja lukuunottamatta yhteen ja vaivaa tasainen taikina. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia ja paista niihin nopsasti paistopinta, lisää ananaspalat ja mehu sekä 1dl vettä. Kansi päälle ja levy pienelle haudutuslämmölle. Anna hautua kypsäksi välillä lihapullia kääntäen n.15-20min. Samalla lihapullien riisi imee vielä hiukan ananasmehua itseensä ja hedelmäinen maku syvenee.
Tarkista suolan määrä!
Maku on kuin ananas-broilerissa muutenkin, nyt vaan lihapullien muodossa. Ainakin lapsille maistui -ehkä eniten sen vuoksi että pienet kädet saivat auttaa ruuan valmistuksessa! Saanee nähdä mikä on seuraavan kerran makuversio...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.