Maximuksen lempparileipämauste on epäilemättä fenkoli. Joululimpun ohje on meillä ympäri vuoden käytössä, se löytyy täältä.

fenkoli-normal.jpg

Mutta nyt puolitoista vuotta leipä on tehty pelkistä riisijauhoista. Seuraavalla ohjeella:

4dl riisimaitoa

1tl psylliumia

1dl riisihiutaleita (makrobios)

0,5dl siirappia

2rkl öljyä (rypsi)

1 tl suolaa

2-3tl mauste-fenkolia hienonnettua

1 mm pomeranssinkuorta jauhettuna

0,5dl karkea riisijauho

3 dl hieno riisijauho

1dl täysriisijauho

0,5dl tapiocatärkkelystä

1ps kuivahiivaa

 

Kuumenna maito ja lisää psyllium&hiutaleet&siirappi ja öljy. Anna turvota 10min. Sekoita mausteet, jauhot ja hiiva yhteen. Pienissä erissä lisää jauhoseos nesteeseen. Vaivaa hyvin joko yleiskoneella tai isolla sekoitushaarukalla n. 3-5min.

(muista kuivahiivan herätyslämpötila 42astetta, eli tarkista jauhoseosta lisätessäsi, että lämpötila on oikea, hiukan kädenlämpöistä lämpimämpi)

Paista uunissa 200asteessa 35-40min.