Maximuksen lempparileipämauste on epäilemättä fenkoli. Joululimpun ohje on meillä ympäri vuoden käytössä, se löytyy täältä.
Mutta nyt puolitoista vuotta leipä on tehty pelkistä riisijauhoista. Seuraavalla ohjeella:
4dl riisimaitoa
1tl psylliumia
1dl riisihiutaleita (makrobios)
0,5dl siirappia
2rkl öljyä (rypsi)
1 tl suolaa
2-3tl mauste-fenkolia hienonnettua
1 mm pomeranssinkuorta jauhettuna
0,5dl karkea riisijauho
3 dl hieno riisijauho
1dl täysriisijauho
0,5dl tapiocatärkkelystä
1ps kuivahiivaa
Kuumenna maito ja lisää psyllium&hiutaleet&siirappi ja öljy. Anna turvota 10min. Sekoita mausteet, jauhot ja hiiva yhteen. Pienissä erissä lisää jauhoseos nesteeseen. Vaivaa hyvin joko yleiskoneella tai isolla sekoitushaarukalla n. 3-5min.
(muista kuivahiivan herätyslämpötila 42astetta, eli tarkista jauhoseosta lisätessäsi, että lämpötila on oikea, hiukan kädenlämpöistä lämpimämpi)
Paista uunissa 200asteessa 35-40min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.