Riisipulla

3dl riisipuuroa (joko tähteeksi jäänyttä veteen tehtyä riisipuuroa, tai hiutaleista valmistettua suhteella 1.5dl riisihiutaleita ja 2.5dl vettä) 

2dl vettä

1dl intiaanisokeria (tai hedelmäsokeria)

1.5ps kuivahiivaa

3dl riisijauhoja

1.5dl täysjyväriisijauhoja

1dl tapiocatärkkelystä

1dl öljyä (rypsi tai auringonkukkaöljy)

vajaa 1tl suolaa

ripaus kanelia ja kardemummaa

 

Valmiiseen riisipuuroon lisätään reilu40asteinen vesi,suola, mausteet sekä jauhot joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vatkataan yleiskoneella tai sähkövatkaimella reilu 5min. Lisätään öljy ja vatkataan vielä hetken aikaa. Laitetaan päälle leivinliina ja annetaan taikinan nousta. Tällä välin uuni lämpiämään 225asteeseen. Kun taikina on noussut jaetaan se silikonisiin muffinivuokiin (tai jos käyttää teflonista niin kannattaa öljytä, jotta lähtevät irti). Taikinasta tulee 12kpl pullia. lopuksi painetaan pieni reikä pullan pintaan, lorautetaan sinne tippa öljyä ja hiukan sokeria "voisilmäksi". Paistetaan uunissa 20-25min.

 Ilman kanelia tämä maistui hyvin pojallekin Hymy