IMG_2860-normal.jpg

Suklaakakkupohja:

2dl riisijauhoja
1dl tapiocatärkkelystä
0,5tl ksantaania
2dl intiaanisokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
75g tummaa suklaata (maidoton, soijaton esim.plamil)
150g maidotonta margariinia sulatettuna (tai kookosrasvaa)
1dl oolannin perunasoseainesta
1dl kiehuvaa vettä
1dl riisimaitoa
1 korkillinen omenaviinietikkaa

1tl psylliumia

Sekoita kuivat aineet yhteen. Sulata tumma suklaa vesihauteessa. Tällä välin yhdistä kipossa oolannin perunasoseaines ja kiehuva vesi -sekoita tasaiseksi. Laita riisimaidon sekaan omenaviinietikka&psyllium ja anna seistä hetken aikaa. Sen jälkeen yhdistä suklaasula ja sulatettu margariini. Sekoita joukkoon perunasoseseos ja riisimaito. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Paista 175asteessa n.45-50min. Muista jauhottaa vaikka karkeilla riisijauhoilla vuoka.

 

Tällä kertaa välissä ja päällä vadelmahilloa (vadelma+hillosokeri) sauvasekoittimella tasaiseksi ajettuna

Kakkukuva kiinnitetään kreemin päälle -tällä kertaa tein suklaakreemin, joten pelkäsin että se tulisi pahasti kuvan vaaleista osista läpi -näin ei käynyt :)

Kreemi,jolla pursotin on vahinko -rehellisesti sanoen. Minun piti tehdä suklaamassa, mutta jääkaappissa oli valmiina muffinien päällystä, joka näytti hyvin vaahtoutuvalta.. ja niinhän se vaahtoutui ja siitä tuli hyvin pursotettavaa :)

Kreemin ohje, josta riitti siis kuivakakkuun, muffineihin ja tähän kakkuun oli tämä:

150g sinistä keijua

9dl tomusokeria

0,5dl kahvia

reilu 0,5dl riisimaitoa

4rkl kaakaojauhetta

 

Kun se jähmettyi jääkaapissa ja sen vaahdotti -siitä tuli varsin kelvokas ja hyvänmakuinen kreemi :)