Erilaiset raakakakut rantautuivat meidän talouteen imetysdieetin aikoihin, kun makea-hammasta kolotti oikein urakalla.. Niitä reseptejä ei täältä montaa löydy, sillä usein sekaan laitetaan se, mitä kaapista löytyy ja harvoin tulee mitattua mitään tarkkaan.

IMG_5512-normal.jpg

Tässä on pohjassa:

2dl liotettuja manteleita

1dl liotettuja cashew-pähkinöitä

2.5dl luomurusinoita, 15min liotuksen jälkeen

2rkl luomu hunajaa

0,5dl kookoshiutaleita

Pohjan ainekset tehosekoittimessa sekaisin tasaiseksi massaksi ja painellaan irtokakkuvuokaan pohjalle.

Välissä:

2 luomubanaania siivuina

Päällä:

2 avokadoa

1 luomubanaani

4rkl tummaa kaakaojauhetta

2rkl luomu hunajaa

2rkl intiaanisokeria

1tl vaniljaa

3rkl kookosöljyä sulatettuna

1rkl kaakaovoita sulatettuna

1/4 tl ksantaania

2rkl kookoskermaa (SantaMaria)

Päällisen kaikki ainekset tehosekoittajalla tasaiseksi kuohkeaksi massaksi ja levitetään banaanien päälle.

 

Koko komeus jääkaappiin 2-4 tunniksi, sen jälkeen pyöräytä veitsellä seunat irti vuuasta ja siirrä kakku tarjoiluvadille!

Helppoa ja hyvää!

IMG_5494-normal.jpg

Tähän kakkuun on inspiraatio Peikkojen maailmassa-blogista täältä jossa aivan loistavia raakaleivonnaisia/ym. herkkuja, suosittelen. Siellä pääsee tutustumaan hellattomaan kokkaukseen paremminkin ja sen jälkeen on helpompi miettiä miten saada omaan ruokavalioon sopivia raaka-herkkuja!