Nämä sämpylät valmistuvat usein "jämäpuurosta", mutta nyt kerrankin mittasin ainekset kun valmistin näitä reissua varten!

IMG_5386-normal.jpg

3.5dl vettä

2.5dl makrobioksen riisihiutaleita

2tl psylliumia

1-2rkl siirappia (tummaa)

1tl suolaa (ruususuolaa)

0,5dl oliivi/rypsiöljyä

0,5dl kookosjauhoja

1dl täysriisijauhoja

0,5dl hienoja riisijauhoja

1ps kuivahiivaa

Kiehauta vesi. Lisää riisihiutaleet joukkoon ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon psyllium, siirappi, suola, öljy ja kookosjauhot. Anna turvota niin kauan että seos on n.42asteista (kuivahiivan herätyslämpö) eli 5-10min.

Sekoita kuivahiiva riisijauhoihin ja vaivaa isolla haarukalla jauhot muuhun taikinaan ja jatka vaivaamista 3-4min. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla 20-30min.

Paista uunissa 200asteessa 15-20min -tarkista sämpylän pohjasta että se on hiukan ruskettunut ennenkuin otat sämpylät pois uunista.